Rusya 2018-A Grubu İkinci Maçlar Ardından Akılda Kalanlar

Rusya ev sahibi avantajını oyununa yansıtmayı başardı. Özellikle rakip yarı alanda yaptığı baskıda kazanılan toplar sonrasında verdikleri destekle takımlarının Mısır karşısında itici gücü oldu.

Mısır’ın Dünya Kupası öncesinde yansıttığı profilde gruptan çıkma ihtimali olan bir takım görüntüsündeydi. Hem Salah’ın sakatlığı hem de hücum bölgesindeki pozisyon bulma sıkıntısı Rusya’nın sağlam savunmasını aşılamamasına neden oldu.

 

 

 

Mısır’ın iki maçında da Mohamed Elneny’nin performansı hayal kırıklığı yarattı. 64 dakika oyunda kalan Arsenal’li oyuncu sadece 29 kez topla buluştu. 5 final pası denemesinde sadece 1 isabet yakalayabildi.

Denis Cheryshev ilk maçta olduğu Mısır mücadelesinde de oyunu domine etti. İlk 11 başlayan oyuncu 74 dakika oyunda kaldı ve bir gol,bir anahtar pas ve rakip yarı alanda %71’lik pas başarı oranıyla Rusya’nın maestrosu oldu. Zhirkov,Golovin ve Cheryshev sol kanatta hücumda kurdukları üçgenlerle Mısır’ın sağ tarafını çökertti.

 

 

 

Artem Dzyuba bu turnuva hesaplaşma gözüyle bakmaya devam ediyor. Sezon içinde hem Znit teknik direktörü Mancini hem de Rusya Milli Takım teknik direktörü Cherchesov’a sorunlar yaşayan oyuncu Arsenal Tula’da geçirdiği dönemdeki yüksek formunu devam ettiriyor. Cherchesov’un stretejisinde önemli yeri olan kanat ortalarında ve hava topu organizasyonlarında 0 hata ile oynayan Dzyuba hem golünü attı hem de bu seviyelerin oyuncusu olduğunu kamuoyuna bir kez daha kanıtladı.

Cavani karşılaşmada ilk kez 12.dakikada topla buluştur. Sol kanattan açılan ortada istediği gibi bir vuruş gerçekleştiremeyen Cavani , Oscar Tabarez’in oyunu tutan klasik 4-4-2 formasyonunun kurbanı oluyor. Orta saha merkezi ve Suarez’le arasındaki mesafenin kısalmasına Tabarez’in savunma planı izin vermiyor.

 

 

 

Luis Suarez 100’üncü milli maçında 52.golünü atarak dalyasını ödüllendirdi. İlk karşılaşmada sağ taraftan kullanılan kornerde arka direkte topu müsait pozisyonda dışarı gönderen yıldız bu sefer 23.dakikada sol taraftan kullanılan kornerde arka direkte pozisyonu golle sonlandırdı. Kornerde Godin ve Gimenez’in koşuları Suudi Arabistan savunmasının dengesini bozdu.

 

 

 

Mısır maçına hamle oyuncuları olarak giren Cristian Rodriguez  ve Carlos Sanchez  bu karşılaşmada Uruguay’da ilk 11 başladı. Oyunun genelinde tempoyu yükseltmesi beklenen oyuncular hem 32 derecelik havası caklığının hem de Suudi Arabistan’ın sert savunma anlayışı karşısında yokları oynadı. Suudi Arabistan’ın sol beki Al Shahrani maçı neredeyse 0 hatayla tamamladı.

Bu Dünya Kupası’nda gereğinden fazla duran maçlar ve temposu düşük oyunlar izlemeye alıştık özellikle Arap ülkeleri takımlarından. Fakat eldeki yetenek doğrultusunda Suudi Arabistan  geriden çok pas yaparak oyun kurma çabası ve sürekli kanat oyuncularını çizgiye indirme çabası bu maçta da dikkatleri çekti. Suudi Arabistan’ın patronu Pizzi, hücum futbolu anlayışını grup maçlarında da aşılamaya devam etti. 2 maçtır kaybetmelerine rağmen.

 

 

 

Suudi Arabistan’ın geriden pas oyunu ile çıkma çabasından bir önce ki paragrafta bahsetmiştim. Bunun istatistik kağıdında ki karşılığı 477 başarılı pas oldu. Oyunu akıcı oynamalarının karşılığında da Suudi Arabistan sadece 13 faul yaptı. Maçta toplamda 23 faul yapıldı.

Author
Published
6 sene önce
Categories
FutbolGenel
Comments
No Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.