’22 erkek bir topun peşinden koşuyor işte’. Evet kızlardan en çok duyulan yorum budur herhalde futbol hakkında. Doğruluğu da yok değil bakınca. Ancak bununla sınırlı değil. Futbol bir takım oyunu ve bunu oynayan, izleyen herkeste belirli bir takım davranışlar var. Futbolu futbol yapan, 22 erkek topun peşinden koşarken milyonları oraya kilitleyen bir takım davranışlar.
Ve biz kızların çoğu hiç anlam veremeyiz bunlara.
Bunlar ne mi?
Futbolcular mutlaka tükürmek zorundadır. Kamera onlarda olduğunda mı yapıyorlar özellikle yoksa her saniye yapıyorlar da kamera onlara döndüğünde biz sadece birkaçına mı denk geliyoruz bilmem ama hepsi muhakkak tükürme eylemini yapıyor.
Her hakem mutlaka kötüdür. İyi hakem yoktur. Futbolcularsa hep haklıdır. Hele hele taraftarı olduğun takımın oyuncuları dünyanın en iyi, en kurallara uyan ve hakemin hep kötülük yaptığı oyunculardır.
Hakem demişken, o malum hakeme kesinlikle itiraz edilmelidir. Sen karşı takımın oyuncusunun kafasına kramponu geçirmişsin, burnunu kırmışsın ama ellerini havaya kaldırıp ‘ben yapmadım’ diye bağırmalısın. Bunu taraftarın ‘yuh artık ya’, ‘yok ya’ yorumları da destekler.
Her futbol maçında mutlaka bir ‘Uçan Adam Sabri’ vardır. Gereksiz yere kendini oradan oraya atar.
Futbol kısır bir döngü içerisinde döner. Maç öncesi yorum, maç sırasında küfür, maç sonrası yorum. Bir sonraki maç öncesi yorum, maç sırası küfür ve maç sonrası yine yorum.
Her maç sonrası gazetelerin futbol eklerinde hayal gücünün sınırları zorlanarak çeşitli kelime oyunlarıyla ‘yaratıcı’ manşet atma savaşı olur.
Futbolcuların eşleri genelde modacı olmak zorundadır.
Kızlar şu konuda anlaşalım. Frikik futbolcunun bi yerlerinin görükmesi değildir. yanı frikik dendiğinde televizyonun dibine girip Beckham’a bakmaya lüzum yok.
Beşiktaşlıysanız, kızsanız ve fazla da futbolla ilgilenmiyorsanız başınıza hep gelen bir durum vardır:
Metin mi? Ali mi? Feyyaz mı?
Bi’ dk. Onlar tek kişi değil miydi ya?
Ve son olarak, bir kadının 200 liraya ayakkabı alması ‘israf’ ancak 15 bin adamın aynı gün, aynı saatte 200 lira’yı bir derbiye yatırması ‘futbol aşkı’dır.
Comments
No Comments