Bu karşılaşma için Büyük Britanya derbisi olarak bakarsak teşbihte hatamız olmaz. Aynı bayrak altında buluşan bu iki ülke ilk defa bir turnuvada karşı karşıya geldiler. Bu iki takımın arasında oynadığı maçlarda daha Galler galibiyeti göremediğimizi de hatırlatalım. Bu sefer çok yaklaştılar ama tarih tekerrür etti.
Karşılaşma başladığında Roy Hodson ilk 11 tercihinde Rusya maçındaki kurguyu bozmadı . Eleştiri almasına rağmen forvet arkasındaki Rooney-Sterling-Lallana 3’lüsünde ısrarını 2.yarının başlama düdüğüne kadar sürdürdü.
Galler teknik direktörü Coleman ilk maçtan farklı bir kurgu ile sahaya çıktı. Formasyonda 5’li savunmayı bozmayan Coleman, ilk karşılaşmada hücum hattındaki serbestliği ilk 11’e çektiği Hal Robson-Kanu ile bozdu. Ramsey ve Bale daha çok içe kat eden kanat oyuncusu gibi oynayarak Galler’in hücum varyasyonlarını çeşitlendirmeye çalıştı. Jonny Williams’ın Galler’de yedek başlaması oyunu iki yönlü oynama konusunda takımı geriye attı.
Şeytan ayrıntıda gizlidir. Savunma ağırlıklı oynayan Galler mümkün olduğunca alan savunmasında kalarak İngilizlere kale yüzü göstermemeye çalıştı. Fakat 13:00-13:59 arasında İngiltere arka arkaya 16 pas yaparak Galler yarı sahasında hüküm sürdü. Özellikle geriden oyun kurulurken Dier’ın Smalling ve Cahill arasına girerek oyun kurması Walker ve Rose’un daha çok hücuma katkı vermesini sağladı. İlk 20 dakika sonunda İngiltere’nin 107 başarılı pasına karşılık Galler’in sadece 24 başarılı pası vardı. Bu istatistiğin ortaya çıkmasının sebebi Ledley-Allen’ın savunmada Gunter ve Taylar’don bekledikleri katkıyı alamadı.
Galler’in savunma tandemi Davies-Williams-Chester kanat ortalarında alan paylaşımı konusunda çok ciddi hatalar yaptıklarını gördük. Özellikle Sol kanattan açılan ortalarda Davies ve Williams arasındaki anlaşmazlıklar Galler’in başına dert açabilirdi. İlk yarının başında Kane ve Davies arasındaki bir hava topu mücadelesinde hakemin bariz elle oynamayı atlaması İngiltere açısından maçın kırılma anlarındandı.
42.dakika ve Gareth Bale’nin evriminin bir göstergesi. Her sene fiziksel anlamda gelişimini bir üst seviyeye çıkaran Galli yıldız yaklaşık 30 metreden kullanmış olduğu serbest vuruş’da biraz Joe Hart’ında katkısıyla jeneriklik bir golü İngiltere ağlarına bıraktı.
İkinci yarıyla birlikte gelen oyuncu değişiklikleri oyunun gidişatını değiştirdi. İlk yarı etkisiz bir görüntü çizen Sterling yerine Sturridge’nin girmesi gene ilk yarıda Galler savunması arasında tabiri caizse kucakta oynayan Kane yerine kilit açıcı Vardy’nin dahil olması formasyona da yansıdı. Çift forvetli oyunda 10 numara pozisyonuna doğru Rooney’in kaydırılması İngiltere’ye hücum anlamında alan ve hareketlilik kazandırdı.56. dakikada gelen Vardy’nin golü de bu hareketlilik sonucunda geldi.
Uzatmalar İngilizler için var olmak ya da yok olmak olarak adlandırılabilir. İlk karşılaşmada Rusya karşısında uzatma dakikalarının hemen başında 2 puan bırakan İngilizler Galler karşısında 90 dakikada Robot Dansı yaptı. Vardy ve Sturridge organizasyonunda ceza sahası içindeki şans anında Sturridge’nin vuruşunda skor geldi.
Comments
No Comments