Rusya 2018-E Grubu’nun Akılda Bıraktıkları

Grubun ağa babası Brezilya, İsviçre karşısında aldığı beraberlikle turnuvaya hayal kırıklığı yaşayarak başladı. Shaqiri maç sonunda yaptığı açıklamada Brezilya’nın sahadaki 11’nin ümit milli seviyesinde yendiklerini hatırlatarak alınan beraberliğin sürpriz bir sonuç olmadığını hatırlattı.

 

 

 

Neymar grup maçları boyunca 296 kez topla buluşarak takımında en fazla topla oynayan oyunculardan biri oldu. İsviçre-Brezilya maçında Neymar’a 10 faul yapılması rakipleri tarafından ne kadar ciddiye alındığının bir göstergesi oldu.

Sırbistan turnuvaya Kolorov’un free kick golüyle kazanılan Kosta Rika maçı harika bir başlangıç yaptı. Kadroda yer alan oyuncu kalitesi ve oynadıkları futbolla sempati kazanan Sırbistan oynadıkları oyunun karşılığını alamadan elendi. karşılaşmalar boyunca sergilediği performansla bir üst seviyeye göz kırpan Sergej Milinkovic-Savic, Lazio ile mi sezonu açacak yoksa başka bir kulüple mi yeni sezonda bizi karşılayacak şimdiden merak konusu

 

 

 

Marcelo’nun son grup maçında sakatlanması Brezilya’yı tedirgin etti. Kariyerinin en formda dönemini geçiren Marcelo maç içerisinde yaşadığı bel probleminden ötürü 10.dakikada oyundan çıktı. Basında çıkan haberlere göre sakatlığı tetikleyen faktörün otel odasındaki yatak olduğu söyleniyor. Turnuva tarihinin en enteresan sakatlığını Marcelo’nun yaşaması bizi şaşırtmadı. Geçmiş olsun

Real Madrid’in ve Kosta Rika başarılı kalecisi Keylor Navas’ın bu turnuvada çilesi çok büyüktü. Navas’ın koruduğu Kosta Rika kalesine grup maçları boyunca 45 şut çekildi,16 tanesi isabetli oldu. Bunların 10 tanesini kurtaran Navas, yaptığı kurtarışlarla ‘ben tek siz hepiniz’ mesajını vermesine rağmen takımını turnuvada tutamadı.

 

 

 

 

Kosta Rika’nın son maçta da olsa golle buluşması neticesinde, bu turnuvada gol atamayan takım da kalmamış oldu.

Author
Published
7 yıl önce
Categories
FutbolGenel
Comments
No Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir