Serie A 2018/19 sezonu son hafta değerlendirmesi

38 haftalık mücadelenin sonuna geldik ve sezon dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Büyük heyecanların yaşandığı haftanın notlarını sizler için derledik. 

Önce kazananlardan başlayalım. Son 2 sezonda sürekli üst tarafı zorlayan Atalanta, yaptığı mücadelenin meyvesini bu sezon aldı ve Sassuolo’yu 3-1 ile geçerek kulübün en başarılı sezonunu yaşadı. Ligi 3. sırada bitiren Bergamo ekibi tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’ne oynamaya hak kazandı. Bu başarıda en büyük pay sahibi tabi ki Gian Piero Gasperini’nindir. 3 sezonda oynattığı oyundan fazla yetiştirdiği ve geliştirdiği oyuncular ile Atalanta tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. 

Son haftanın bir diğer kazananı ise Milano’nun Mavi tarafı oldu. Son hafta küme düşme mücadelesi veren Empoli’yi ağırlayan İnter, rakibini 2-1 yenerek ligde 4. sırayı aldı ve Şampiyonlar Ligi biletini aldı. Aldı almasına ama özellikle son 10 dakikada Empoli’nin 3 net gol pozisyonundan yararlanamaması İnter adına büyük bir şans oldu. Empoli ise bu baskıdan gol çıkaramayarak ligde 18. sırayı aldı ve Serie B’ye düşen üçüncü takım oldu. Empoli’de Salih Uçan yaptığı asistin yanı sıra son saniyelerde gole çeviremediği pozisyon ile maça damgasını vuran oyuncular arasında yerini aldı. 

Küme düşme mücadelesinde Udinese deplasmanda Cagliari’yi 2-1 geçerek son hafta ligde kaldı. Özellikle son 2 sezonda ligin son haftalarında takımın başına geçen Igor Tudor takımı yine ligde tuttu. Bakalım çekirge önümüzdeki sezon zıplayacak mı, yoksa Udinese’nin sonu Bursaspor gibi mi olacak? Bunlar önümüzdeki sezon takip edeceğim konuların başında gelecek. 

Kümede kalmayı yine son maçta garantileyen ekip ise Genoa oldu. Ligde 9 hafta maç kazanamayan Genoa, Fiorentina deplasmanından 1 puan çıkardı ve Empoli’nin İnter’e kaybetmesi ile ikili averaj sonucu ligde kalan ekip oldu. Prandelli yönetiminde korkulu rüya gören Genoa’nın, önümüzdeki sezon için takım içinde köklü değişikliğe gitmesi gerek, yoksa küme düşme adayları arasında en büyük aday olur. 

Bir parantez de Fiorentina’ya açalım. Her hafta galibiyetsizlik rekoru kırarak son haftalara gelen Mor Menekşeler, 17 Şubat günü aldıkları Spal galibiyetinden sonra 14 maç kazanamadılar ve son haftada aldıkları 1 puan ile ligde kaldılar. Genoa için söylediklerim Fİorentina için de geçerli, önümüzdeki sene artık farklı bir yapıya bürünmeleri şart. 

Ve gelelim sezonun en büyük kaybedeni Milan’a. 27. Hafta oynadığı Chievo maçıyla ligde 3. Sırada olan, değil ilk 4, Napoli’yi zorlayacağını düşündüğümüz Milan, sonrasında oynadığı 7 maçta sadece 5 puan aldı ve son 4 hafta aldığı galibiyetlere rağmen ligi 5. sırada bitirerek yıllardır beklenilen Şampiyonlar Ligi’nin yine dışında kaldı. Bir Milan sempatizanı olarak bu durumun nedenlerini önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir yazıyla anlatmaya çalışacağım. Siteden takip edebilirsiniz. 

Haftanın Takımı; Atalanta. Sassuolo karşısında ilk yarıyı mağlup kapatmasına rağmen ikinci yarıdaki üstün oyunuyla maçtan 3-1’lik skorla galip ayrılan Mavi-Siyahlı ekip ligi 3. Sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya tarihinde ilk defa hak kazandı. 

Haftanın Teknik Direktörü; Gian Piero Gasperini. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Oynattığı hücum prensipli oyun sayesinde bu sezonun izlemesi en keyifli takımını yaratan Gasperini, takımının Avrupa bileti almasındaki en büyük aktörlerden birisi oldu. Bu tarih başarının yanında Coppa İtalia’da final oynaması işin kreması oldu. 

Haftanın Futbolcusu; Federico Santander. Paraguay’lı forvet takımı Bologna’nın Napoli’yi 3-2 geçtiği maçta 2 gollük bir performans göstererek haftanın futbolcusu oldu. 

Serie A’da 2018-19 sezonu Gol ve Asist Krallığı yarışı şu şekilde tamamlandı.

 

Gol Krallığı

Fabio Quagliarella           26 Gol                                       

Duvan Zapata                      23 Gol                                       

Krzystof Piatek                    22 Gol

Asist Krallığı

Dries Mertens                     11 Asist                                    

Alejandro Gomez              11 Asist

Jose Callejon                       10 Asist

Haftanın 11’i

Published
5 sene önce
Categories
FutbolGenel
Comments
No Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.