Rusya 2018-D Grubu 2. Maçlar Ardından Akılda Kalanlar

Hırvatistan, Arjantin karşısında savunmasını yüksek çizgide kurarak ilk planda rakibinin oyunu bozdu. Messi’nin kaleye 35-40 metre mesafede top almasına izin verdi. Pas trafiği kurmasına izin vermedi. Acuna, Meza, Messi, Agüero ve Mascherano maç içindeki gergin tavırları gözden kaçmadı.

 

 

 

Messi karşılaşma boyunca 49 kez topla buluşmasına rağmen isabetli şut çekemedi. Maradono ile kıyaslanan Messi  bir mücadelede daha baskıyı kaldıramadı ve arkadaşlarını galibiyete taşıyamadı. Vücut dilindeki isteksizlik ve depresif davranışlar maçın sonunda daha da belirgin hale geldi.

Hırvatistan’da Rakitic, Modric, Brozovic  kurdukları pas bağlantıları ve yaptıkları baskıyla turnuvanın en başarılı geçiş oyununu oynayan takımını bize izletti. Brazovic maçın sonlarında gördüğü sarı kartla son maçta cezalı duruma düşse de tur mücadelelerinde sarı kart cezası riski yaşamadan turnuvaya devam edecek. Bu arada Mandzukic’e bir parantez açmak gerekir. Rakip alanda baskısı sürekli savunma arkasına yaptığı koşular ve ortasaha ile koordinasyonu harikaydı.

 

 

 

Maçın son 15 dakikasında 4-1-5-0 dizilimi ile rakibi karşılayan Hırvatistan oyun simetrisini hiç bozmadı. Dybala’nın oyuna girmesiyle hücum alanında kalabalıklaşan Arjantin hata yapma ihtimali olan Lovren,Vida,Subasic 3’lüsünü çok pas yaparak geçmeye çalışsa da kademe anlayışında Hırvatistan 0 hata ile oynadı.

İlk yarıda Meza ikinci yarıda Messi iki net gol pozisyonundan yararlanamayarak Arjantin’in momentumunu kaybetmesine neden oldu. Sampaoli’nin alameti farikası pro-aktif bir koç olmasında yatıyordu fakat Hırvatistan’a karşı oyuna olumlu katkı sağlayamadı. Modric ve Rakitic’in top kullanmasına izin veren oyun anlayışı Arjantin’in sonunu hazırladı. Turnuva öncesinde Romero’nun sakatlanması sonrasında kaleyi bu yıl sadece 13 maça oynamış Willy Caballero emanet etmesinin de cezasını fazlasıyla çekti.

 

 

Nijerya-İzlanda mücadelesi dengeli ve tutarak oynama gerekliliğini takımlara getirdi. İlk 30 dakikada İzlanda 3 hücumda 2 isabetli şut çıkartırken Nijerya şut pozisyonu yakalayamadı.

Ahmet Musa 33.dakikada hakeme ‘fuck off’ dedi. Ülkemizde Kezman ve Gökhan Töre bu kelimeyi kullandıkları için kırmızı kartla cezalandırıldılar. Fırat Aydınus ve İlker Meral bu kırmızı kartları veren hakemlerdi. Peki ülkemize transferi gündemde olan Ahmet Musa ‘fuck off’ u kullanma alışkanlığından vazgeçebilecek mi? Vazgeçemezse sizce sezon içerisinde kaç tane kırmızı kart görecek?

 

 

 

Savunma yerleşimine önem veren paralel kaymaları iyi yapan İzlanda 49.dakikada Moses ve Ahmet Musa’nın pas trafiğine engel olmadı ve Sigurdsson,Arnason’un zamanlama hatası Ahmet Musa’nın sürati ile cezalandırıldı. İzlanda hücuma çıkarken kaptırdığı toplarla da Nijerya’nın işini kolaylaştırdı. Az ama öz hücum eden, geriden uzun topları isabetli atan Nijerya 2.golüde Ahmed Musa’nın süratiyle bütünleştirerek az adamla yakaladığı İzlanda savunmasını 75.dakikada bir kez daha cezalandırdı ve İzlanda’nın direncini kırdı.

VAR bu sefer İzlanda’nın lehine harika bir pozisyonu yakaladı ve penaltı kazandırdı. Avrupa’nın en iyi duran top kullanan oyuncularından Gylfi Sigurdsson’un penaltıdan yararlanamaması bir kenara her geçen mücadelede VAR’ın maçtan çaldığı sürenin kısalması ve hakemler arasındaki şahane uyum bu

Author
Published
7 yıl önce
Categories
FutbolGenel
Comments
No Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir